Нафтотрейдери подолали мито

Понеділок, 14 березня 2011, 09:52

Міністерство енергетики й вугільної промисловості відмовилося від ідеї введення мит на імпорт нафтопродуктів через різке зростання цін на нафту на світових ринках.

Про це заявив міністр енергетики й вугільної промисловості Юрій Бойко в ефірі телекомпанії "5 канал" у неділю, повідомляє агентство "Українські новини".

"Сьогодні не час вводити мита, тому що сьогодні в результаті кризи в Північній Африці ми й так маємо напружену ситуацію. Тому це питання сьогодні на порядку денному не стоїть", - сказав він.

При цьому Бойко звинуватив окремих нафтотрейдеров у спекуляціях навколо теми введення мит для виправдання росту цін на своїх автозаправних станціях.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці 2010 року Міністерство енергетики й вугільної промисловості виступило за введення мита 80 євро за тонну на імпорт дизпалива і 130 євро за тонну на імпорт бензинів.

Із проханням про введення мита до міністерства звернулися 6 вітчизняних НПЗ.

У січні 2011 року Україна почала спеціальне розслідування щодо ввозу нафтопродуктів у зв'язку із преференціями, які одержують нафтопереробні заводи Росії, Білорусі й Казахстану в рамках Єдиного економічного простору, що почав функціонувати цього року.

Нафтотрейдери, які не мають нафтопереробних потужностей, виступають проти введення мит і заявляють, що це призведе до підвищення цін на нафтопродукти й монополізації ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!