Пакистанці програли "Укрспецекспорту" у справі на 44 мільйони

Вівторок, 1 березня 2011, 17:19 -

Міжнародний арбітражний суд Міжнародної торгової палати прийняв позитивне рішення на користь "дочки" "Укрспецекспорту" у справі проти пакистанської Integral Resources LTD.

Integral Resources (PVT) LTD на підставі двох підроблених додаткових договорів домагалася сплати за консультаційні послуги щодо продажу зброї, яких ця фірма фактично не надавала.

"Міжнародний арбітражний суд прийняв рішення на користь державного підприємства "Прогрес", яке представляли юристи компанії "Наталія Субота і партнери", - повідомляє юридична компанія.

Позовні вимоги пакистанської компанії Integral Resources до дочірнього підприємства "Укрспецекспорт" Державного підприємства "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес" на суму понад 44 млн. доларів Міжнародний арбітражний суд залишив без задоволення.

Реклама:

Справа, яка почалася у 2005 році, на кінець 2008 року видавалася програшною з огляду на прийняте арбітром одного з ключових проміжних рішень не на користь української сторони.

Арбітр визнав обидва підроблені додаткові договори чинними і почав розгляд позову пакистанської компанії по суті.

Судовий процес ускладнювався наявністю урядових гарантій щодо виконання контракту з боку української сторони, що могло спричинити стягнення усієї суми не лише з державного підприємства, але і за рахунок коштів державного бюджету України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: