"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бойко планує продати дві генкомпанії і 5-6 обленерго

Вівторок, 1 березня 2011, 10:56

Україні в 2011 році планує виставити на приватизацію дві теплові енергогенеруючі компанії і п'ять-шість енергопостачальних компаній (обленерго).

Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко в ході українського енергетичного форуму, організованого Інститутом Адама Сміта, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що цього року буде реалізований пілотний проект із приватизації 5-6 компаній на ринку дистрибуції та двох - на ринку генерації", - сказав він.

Бойко уточнив, що конкурс із продажу однієї з компаній буде оголошений до липня 2011 року.

Реклама:

Глава Міненерговугілля уточнив, що одним із головних зобов'язань, які Україна виставить перед потенційними покупцями, буде готовність інвестора вкладати кошти в модернізацію підприємства.

Як повідомлялося, раніше перший віце-прем'єр - міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв заявив, що Україна розраховує почати приватизацію теплової генерації у другому кварталі 2011 року.

Про бажання прискорити терміни приватизації чотирьох теплових енергогенеруючих компаній країни - "Західенерго", "Центренерго", "Дніпроенерго" і "Донбасенерго" - голова Фонду держмайна Олександр Рябченко заявив у вересні 2010 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: