Через законодавство ревізори не побачили корупції на місцевих виборах

Середа, 9 лютого 2011, 13:36

Рахункова палата вважає "провальною" наявну систему управління субвенцій, які виділяються з державного бюджету місцевим бюджетам на проведення місцевих виборів.

"Система управління  бюджетних коштів, які виділяються на організацію і проведення місцевих виборів, є провальною, оскільки відсутня система контролю над їх витратами", - зазначає Рахункова палата, інформують "Українські новини".

Рахункова палата провела аудит використання в 2010 році коштів субвенцій на проведення місцевих виборів, під час якого встановила, що на місцевому рівні не ведеться достовірної звітності про використання виділених коштів.

Крім того, за даними Рахункової палати, нормативно-правове забезпечення фінансування місцевих виборів також є недосконалим.

Реклама:

У результаті цього, як заявили в контрольному органі, кошти субвенцій безконтрольно виділялися на зарплату, оплату послуг транспортного забезпечення виборів, на придбання товарів і послуг для забезпечення виборчого процесу.

Колегія Рахункової палати вказала на необхідність вдосконалення чинного законодавства про місцеві вибори для забезпечення системного контролю над використанням бюджетних коштів.

Нагадаємо, за даними Рахункової палати, на минулі вибори Президента з держбюджету було витрачено близько 1,1 млрд. гривень, що в 2,4 разу більше, ніж на виборах 2004 року.

Контрольний орган з'ясував, що всьогонеефективно було використано 1,1 млн. гривень, виділених на підготовку і проведення цих виборів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!