"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Арбузов дозволив банку Коломойського не викупляти єврооблігації

Вівторок, 8 лютого 2011, 18:19

Приватбанк не буде виконувати лютневий колл-опціон з єврооблігацій на 150 млн. доларів із погашенням в 2016 році, оскільки не отримав відповідного дозволу НБУ.

Йдеться в повідомленні на Швейцарській фондовій біржі, інформує агентство "Інтерфакс-Україна".

Приватбанк нагадує, що аналогічну позицію НБУ зайняв і щодо можливого дострокового погашення єврооблігацій державного Укрексімбанку, про що останній заявив в середині січня.

Банк відзначає, що 19 січня направив на адресу НБУ запит з проханням роз'яснити його лист "Про капіталізації банків" від 30 грудня 2010 року, в якому піддано критиці дострокове погашення субординованих боргів українськими банками.

Реклама:

Своє рішення від 30 грудня НБУ мотивував непростою ситуацією в економіці Україні, коли наслідки фінансово-економічної кризи повністю не ліквідовані.

Процентна ставка за його єврооблігаціями-2016 становить 8,75% річних. Перший термін виконання колл-опціону - 9 лютого 2011 року.

У середині січня цього року Укрексімбанк також вирішив не виконувати колл-опціон за 10-річним субординованим єврооблігаціях на 125 млн. доларів з погашенням у 2016 році і ставкою купона 8,4% річних, який, згідно з умовами випуску, банк може реалізовувати з 9 лютого 2011 за номіналом кожні півроку.

Акціонерами ПАТ "Приватбанк" є Ігор Коломойський, який володіє 49,15% акцій, і Геннадій Боголюбов - 48,99%.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: