"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Обласних чиновників можуть звільнити через дорогі харчі

Понеділок, 7 лютого 2011, 12:51

Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк запропонував рекомендувати губернаторам звільнити чиновників обласних адміністрацій, які не впоралися зі зростанням цін на продукти.

Таку пропозицію міністр вніс на засіданні Колегії міністерства, після того, як заслухав доповіді делегатів з областей, пише "Дело".

У списку "на вихід" виявилися заступник голови Чернівецької ОДА Франс Федорович і заступник глави Київської ОДА Олександр Шевченко.

Ці чиновники звинувачуються в тому, що вони не забезпечили всі необхідні заходи щодо стабілізації цін на продукти харчування.

Реклама:

"Якщо області не виробляють окремі види продуктів, що зумовлює високу ціну для споживача на певні види продуктів, їх необхідно імпортувати з інших регіонів" - наголосив міністр.

За його словами віддаленість регіону-споживача від виробництва не може служити виправданням.

"Якщо ми подивимося на рейтинг регіонів за рівнем цін, то побачимо що в кожній віддаленій зоні спостерігаються найнижчі показники цін - як у Львівській, Вінницькій, Полтавській" - сказав Присяжнюк.

Покарати менш суворо - оголосити догану - міністр запропонував Кіма Берестового - заступник голови Донецької ОДА, Анатолія Носика-начальника Головного управління агропромислового розвитку Херсонської ОДА, Василя Приходько - начальника Головного управління агропромислового розвитку Дніпропетровської ОДА, Івана Панчишина - начальника Головного управління агропромислового комплексу Одеської ОДА.

Ще одного чиновника міністр розкритикував за "незадовільну організацію роботи в сфері просування торгівлі від виробника до споживача" - Валерія Кравця, заступник голови Ради міністрів Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!