Єгипет залишиться без українського металу до березня

П'ятниця, 4 лютого 2011, 18:17

Трейдери мають намір утриматися від відвантаження металопродукції українських металургійних підприємств у Єгипет до березня.

Про це повідомив керівник департаменту з питань металургійного комплексу державного підприємства "Держзовнішінформ" Володимир Піковський, інформують "Українські новини".

"У цьому напрямку трейдери не відправляють вантажі, вони припинені. Експерти і трейдери вважають, що до березня в цьому напрямку номінувати кораблі взагалі-то ризиковано. Тому щоб уникнути ризиків вони сказали, що до березня утримаються від завантаження кораблів у цьому напрямку", - повідомив він.

Піковський зазначив, що існують ризики при відправленні вантажів у Єгипет, тому що за перевезення вантажу платиться передоплата, а корабель, прибувши в порт, може не розвантажитися, і в підсумку відправник втратить гроші.

Реклама:

З його слів, в 2010 році в країни Північної Африки було експортовано 1,2 млн. тонн металопродукції, при цьому в Єгипет було експортовано 0,9 млн. тонн - 3,5% від загального обсягу українського річного експорту металопродукції.

З 25 січня в Єгипті проходять акції протесту з вимогою відставки Президента Єгипту Хосні Мубарака.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: