"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У переговорах з МВФ Азаров обрав тактику Тимошенко

П'ятниця, 4 лютого 2011, 10:00

Прем'єр-міністр Микола Азаров у п'ятницю зустрінеться з представниками місії Міжнародного валютного фонду.

Обговорюватися буде в тому числі питання непідвищення тарифів на газ для населення України з 1 квітня, пише газета "Дело".

Український прем'єр буде переконувати МФВ, що для України для того, щоб досягти погоджених з МВФ дефіциту держбюджету і фінпоказників НАК "Нафтогаз України", не обов'язково підвищувати для населення ціни на газ до рівня цін імпортованого газ, адже для потреб населення використовується видобутий в Україну природний газ.

Раніше до подібної тактики ведення переговорів неодноразово вдавалася екс-прем'єр Юлія Тимошенко, зазначає видання.

Реклама:

Спочатку в переговорах з МФВ заявлялася та позиція, яка дозволяла отримати "добро" на кредит і підписувалися зобов'язання, потім на ділі вони не виконувалися, - обіцяне вдавалося замінити компенсаторами.

Зокрема, що стосується питання цін на газ для населення, зазвичай звучав аргумент, що для потреб населення використовується видобутий в Україні газ.

Видання відзначає, що, у принципі, газу, що видобувається достатньо, щоб покрити потреби населення, однак навряд чи він йде на ці потреби в повному обсязі.

Як повідомлялося, на прес-конференції у четвер перший віце-прем'єр Андрій Клюєв повідомив, що уряд вважає недоцільним 50% зростання вартості газу для населення до кінця весни 2011 року.

Водночас, підвищення тарифів для населення на 50% з 1 квітня 2011 року передбачено Меморандумом про співпрацю України з МВФ (відповідно до цього ж Меморандуму тарифи для населення уже були підвищені на 50% із 1 серпня 2010 року)

Місія МВФ під керівництвом Таноса Арванітіса працює в Україні з 1 по 11 лютого в рамках другого перегляду виконання програми кредитного співробітництва з Україною stand-by (приблизно на 10,6 млрд. доларів).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!