У Мінпаливенерго знайшли розтрату на 645 мільйонів

Четвер, 3 лютого 2011, 14:42

Міністерство палива та енергетики не забезпечило ефективне використання коштів у сумі 645 млн. гривень, які були спрямовані на реалізацію проекту "Будівництво лінії електропередачі 330 кВ "Аджалик-Усатове" в Одеській області.

Про це заявили у Рахунковій палаті, посилаючись на результати аудиторської перевірки, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Зокрема, Рахункова палата встановила, що під час будівництва ЛЕП "мали місце порушення законодавства та недоліки в організації роботи, що істотно вплинуло на збільшення вартості будівництва та продовження строків будівництва з 8 місяців до 3 років".

"Слід зауважити, що Одеська облдержадміністрація як орган виконавчої влади в регіоні в період 2005-2009 років. Фактично самоусунулася від виконання своїх функцій щодо контролю за підготовкою і реалізацією проекту будівництва, що також не сприяло його своєчасного завершення", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Крім того, у Рахунковій палаті зазначають, що внаслідок відсутності належної взаємодії Мінпаливенерго, ДП "НЕК "Укренерго" та Одеської облдержадміністрації на етапах підготовки, вибору місця розташування об'єкта, узгодження та реалізації проекту будівництва використані з порушенням чинного законодавства кредитні кошти на загальну суму 120,4 млн. гривень та неефективно - 5,7 млн. гривень.

"Незважаючи на те, що ДП "НЕК "Укренерго" завершило будівництво цієї лінії електропередачі в 2010 році і вона введена в експлуатацію, остаточно вважати реалізованим цей проект не можна, оскільки існує необхідність винесення лінії електропередачі за межі населеного пункту через порушення санітарних норм під час реконструкції, що призведе у додаткових витрат у майбутньому в сумі понад 60 млн. гривень, за які розраховуватимуться споживачі після чергового збільшення тарифів на електроенергію", - відзначили в Рахунковій палаті.

Нагадаємо, уряд затвердив проект будівництва ЛЕП "Аджалик-Усатове" у 2005 році.

Для його фінансування держава залучила в 2006-2010 роках кошти Європейського банку реконструкції та розвитку в сумі 25,8 млн. євро.

Крім того, на реалізацію проекту було використано ще 343,4 млн. гривень коштів державного підприємства "НЕК "Укренерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!