"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд підвищив зарплату миротворцям

П'ятниця, 25 лютого 2011, 20:14

Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення розміру щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті військовослужбовцям Збройних Сил зі складу українських миротворчих контингентів та миротворчого персоналу.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Міноборони.

Згідно із повідомленням, своєю постановою уряд встановив, що розмір щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті військовослужбовцям ЗС зі складу миротворчого контингенту, направленого для участі у наданні підтримки операції ООН у Кот-д'Івуарі, на період їх фактичної участі в даної операції збільшується на 100%.

Також у постанові сказано, що з 1 січня 2012 року в 2,5 разу будуть збільшені розміри щомісячної грошової винагороди в іноземній валюті українським миротворцям.

Реклама:

"Завдяки активній позиції вищого керівництва держави та вітчизняного оборонного відомства щодо забезпечення діяльності українських миротворчих контингентів та підвищення престижу військової служби, відтепер офіцери в місіях будуть отримувати 2850-3600 доларів, а рядовий, сержантський і старшинський склад військової служби за контрактом відповідно розрядами - 1860-2710 доларів", - повідомив генерал-лейтенант Іван Марко.

За словами директора Департаменту фінансів Міністерства оборони, якщо раніше, наприклад, льотчик-інспектор в складі національного миротворчого контингенту отримував грошову винагороду в іноземній валюті в розмірі 1235 доларів, то зараз вона буде становити 3150 доларів, а військовослужбовець за контрактом замість мінімальних 700 доларів отримає 1860 доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!