Васадзе відхрещується від швидких Тимошенко

П'ятниця, 25 лютого 2011, 11:56

Дистриб'юторська компанія ТОВ "Дженерал Авто Груп" яка є імпортером автомобілів Opel в Україні, заявляє, що не постачала автомобілі Opel Combo за програмою "Сільська медицина".

У Компанії повідомили, що постачання автомобілів медичного призначення здійснювалося в рамках контракту, укладеного між Міністерством охорони здоров'я в особі держпідприємства "Укрмедпостач" і австрійською компанією "Фамед Інжиніринг ГмбX&Ко Кг", передає УНІАН.

"Корпорація "Укравто" в особі "УкрАвтоЗАЗ-сервіс", яка є офіційним дистриб'ютором автомобілів Opel в Україні, не має стосунку до придбання і постачання цих автомобілів. Окрім того, корпорація "Украв то" не співпрацює і ніколи не співпрацювала з банком Uni Credit Bank Austria AG, оскільки їхні фінансові пропозиції менш привабливі, аніж пропозиції наших нинішніх банків-партнерів", - наголошується у повідомленні компанії.

Відзначається також, що Київським головним центром "Укравто" були надані тільки послуги з митного оформлення наданих з Австрії автомобілів, оскільки державне підприємство "Укрмедпостач" акредитоване на митному терміналі, розташованому на території КГЦ "Укравто".

Реклама:

Нагадаємо, Генпрокуратура отримала судову санкцію на виїмку конфіденційних документів в австрійському банку UniCredit Bank Austria AG.

З банком UniCredit Bank Austria AG уряд Юлії Тимошенко у 2009 році уклав договір про надання кредиту під держгарантії для закупівлі санітарних автомобілів Opel Combo.

А в січні 2011 року Генпрокуратура порушила кримінальну справу у зв'язку з численними порушеннями при підготовці і реалізації цього інвестпроекту.

Представники прокуратури у суді обгрунтували необхідність розкриття банківської таємниці розслідуванням кримінальної справи за фактом зловживань урядовими чиновниками і співробітниками митної служби в 2009 році під час закупівлі 1000 німецьких автомобілів Opel.

Одним з фігурантів справи є Юлія Тимошенко, яку звинувачують у перевищенні влади та службових повноважень.

Крім того, до схеми постачання німецьких автомобілів була залучена компанія "Українська автомобільна корпорація", підконтрольна народному депутатові від Блоку Тимошенко Таріелу Васадзе.

В даний час слідство намагається з'ясувати роль цієї фірми в скандальному придбанні Кабміну.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: