Україна хоче більше грошей за участь її вертольотів у місіях ООН

П'ятниця, 25 лютого 2011, 10:01

Україна закликає Організацію Об'єднаних Націй переглянути систему оплати за участь військових вертольотів у миротворчих місіях ООН.

Про це сказано в повідомленні Міністерства закордонних справ, передають "Українські новини".

23 лютого в Нью-Йорку пройшло засідання спеціального комітету ООН з операцій з підтримки миру, участь у якому взяла і українська делегація.

Зі слів директора, який виступив на засіданні департаменту ООН та інших міжнародних організацій МЗС Сергія Кислиці, Україна задоволена тим, що ООН підтримала її ініціативу переглянути систему відшкодування країнам-постачальникам військових вертольотів.

Реклама:

Також він закликав Секретаріат ООН якомога швидше перейти до практичних дій у цих питаннях.

Кислиця вказав на важливість забезпечення миротворчих місій ООН достатньою кількістю вертолітних загонів.

Також представник України висловив упевненість, що держава продовжить активну участь у миротворчих операціях під егідою ООН.

4 лютого Верховна рада схвалила указ президента Віктора Януковича про додаткове направлення 3 військових вертольотів Мі-24 зі складу українського миротворчого контингенту, який діє в складі місії Організації Об'єднаних Націй у Ліберії, і до 60 осіб технічного персоналу для їх обслуговування в Кот-д'Івуар для виконання завдання зі стабілізації обстановки в цій країні, яка загострилася після президентських виборів.

У лютого 2010 року Україна ініціювала збільшення оплати за участь військових вертольотів у миротворчих місіях ООН.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: