"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акціонери Nemiroff поки не "зливатимуть" компанію

Четвер, 24 лютого 2011, 09:02

Власники 75% акцій Nemiroff заявили, що 21 лютого на зборах директорів управляючої структури холдингу було вирішено вийти з процесу продажу мінімум на два-три роки.

Про те, що Nemiroff виставлено на продаж, повідомлялося ще рік тому, пише видання "Комерсант-Україна".

У інвестиційну пропозицію ING Bank, що консультує компанію, сказано що планувалося продати 100% бізнесу.

Зараз, за словами акціонерів, Якову Грибову належить 40%, Анатолію Кіпішу - 35%, а сім'ї Степана Глуся - 25%.

У числі потенційних покупців Nemiroff були польська Central European Distribution Corporation і британська компанія Stock Spirits.

Реклама:

CEDC в липні 2010 року після due diligence оголосила, що операція "не відповідає інтересам компанії".

У серпні стало відомо, що ексклюзивну угоду про покупку Nemiroff уклала Stock Spirits, але у вересні і вона вийшла з переговорів.

Тоді ж ексклюзив дістався "Російському стандарту". На початку лютого ексклюзив з компанією закінчився і продовжений не був.

23 лютого Грибов і Кіпіш заявили, що вирішили не продавати компанію. "Найближчі два-три роки цього точно не буде", - розповів пан Кіпіш.

"Найближчим часом буде прийнятий план стратегічного розвитку на 5 років", - повідомив Грибов.

Президент керуючої компанії Nemiroff Олександр Глусь заявив, що заяви співвласників декілька емоційні, і компанія де-факто з процесу продажу не вийшла.

"Хоча я спочатку був проти неї, - каже Глусь. - Моя позиція з самого початку була такою, що продавати Nemiroff не потрібно. Була створена серйозна платформа для подальшого розвитку компанії".

"Олександр Глусь з самого початку хотів зберегти свою частку власності в компанії, і покупці, з якими велися переговори, проти цього не заперечували, - уточнив Грибов. - Для них було важливо отримати контрольний пакет".

Незважаючи на те, що акціонери дійшли згоди в питанні продажу компанії, їх погляди на її подальший розвиток розходяться.

Грибов і Кіпіш розповіли, що 21 лютого було проведено збори ради директорів холдингової компанії Nemiroff Vodka, на якому було прийнято рішення призначити головою ради Якова Грибова, замість Олександра Глуся.

Глусь зберіг посаду рядового члена ради, склад якої був скорочений з п'яти до чотирьох чоловік.

На тому ж засіданні акціонери вирішили змінити структуру управління компанією.

"Було прийнято рішення передати оперативне управління компанією найманим менеджерам, а за акціонерами залишити повноваження стратегічного управління і контролю за роботою менеджерів", - пояснив Грибов.

Грибов запропонував призначити на посаду директора, якому було б передано оперативне управління, Юрія Сорочинського - його кандидатура остаточно ще не затверджена.

Сорочинський займав посаду керівника юридичного відділу компанії Nemiroff у 1997-2006 роках.

Після відходу з Nemiroff Сорочинський працював старшим менеджером по податковій і юридичній практиці Pricewaterhouse Cooper, а потім директором компанії з управління активами "Фордон Інвестмент та Менеджмент".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: