"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Хомутиннік сумнівається к прийнятті закону для "спрощенців" до 15 березня

Середа, 23 лютого 2011, 16:40

Прийняття закону про спрощену систему оподаткування до 15 березня, як це планувалося раніше, малоймовірне, проте можливе на поточній сесії парламенту, тобто в першому півріччі.

Таку думку висловив голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Віталій Хомутиннік, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Щодо цих термінів (до 15 березня), то я не бачу жодних шансів прийняття в такі стислі терміни будь-яких законів, які стосуються спрощеної системи оподаткування. Я бачу, що ми можемо це зробити протягом першого півріччя, тобто на Протягом цієї сесії", - сказав Хомутиннік.

За його словами, головна мета - розробити такий закон, який передбачатиме спільну відповідальність Кабінету міністрів, парламенту, буде узгоджений із бізнесом із залученням Адміністрації президента до процесу розробки документа.

Реклама:

"Тільки в такому разі ми зможемо ухвалити закон, який буде влаштовувати всі сторони, щоб не розбурхувати суспільство і не робити тих кроків, які були наприкінці року і викликали обурення суспільства", - підкреслив Хомутиннік.

Крім того, він зазначив, що в цьому законопроекті буде враховане питання, яке виникло у зв'язку із нормою Податкового кодексу, яка передбачає заборону юридичним особам відносити закупівлі товарів і послуг у "спрощенців"-фізосіб на валові витрати при визначенні об'єкта обкладення податком на прибуток.

Як повідомлялося, в кінці 2010 року по Україні проведені масові акції протесту малого і середнього бізнесу проти прийняття норм Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування.

У результаті, із кодексу відповідний розділ був вилучений.

До внесення відповідних змін до Податкового кодексу щодо спрощеної системи оподаткування продовжує діяти указ президента №727/98  "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб'єктів малого підприємництва" від 3 липня 1998 року.

Податковий кодекс набрав чинності з 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!