"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія не поспішає продовжувати дію мита на українські труби

Середа, 2 лютого 2011, 09:43

1 лютого закінчився термін для продовження Росією мит щодо імпорту українських сталевих труб.

Постанова уряду РФ про це так і не була опублікована, що дало українським виробникам підставу заявити про скасування обмежень, пише газета "Комерсант-Україна".

Видання відзначає, що відповідно до російського законодавства 31 січня - останній день, коли РФ могла продовжити мита.

"Виходячи з інформації, розміщеної на сайтах уряду і Мінпромторгу РФ, а також публікацій в офіційній пресі - "Російській газеті", таку постанову уряд РФ не приймав", - повідомили виданню в Українській асоціації підприємств чорної металургії "УкрМет".

Реклама:

За даними асоціації, скасування мит також підтвердили в апараті уряду РФ.

Якщо Мінпромторг РФ захоче ввести нові мита, то спочатку буде зобов'язаний провести нове розслідування, що може відтермінувати введення заходів щонайменше до другого півріччя 2011 року, вважають в асоціації.

У Мнпромторгу РФ запевнили, що постанова про збереження мит уже підписана, і вони продовжені до 2015 року.

Крім того, на обсадні труби мита збільшені з 11,4% до 18,9%, на насосно-компресорні - з 18,1% до 19,9%, на нафтогазопровідні і гарячедеформовані загального призначення - з 8,9% до 19,4-37,8%.

"Відповідний документ буде оприлюднено найближчим часом", - відзначили в міністерстві.

В апараті уряду РФ уточнили, що "часто підписані главою уряду документи офіційно публікуються із затримкою, часом тижневою".

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України підтвердили, що раніше російська сторона повідомила їх не тільки про продовження мит, а й про їх збільшення.

У Мінпромторгу РФ уточнили, що повторне розслідування імпорту було проведене в 2010 році з ініціативи Фонду розвитку трубної промисловості РФ.

За даними Мінекономрозвитку, дія мит поширюється на продукцію Дніпропетровського трубного заводу, Нікопольського заводу "ЮТіСТ", а також Маріупольського меткомбінату ім. Ілліча.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!