Азаров не зміг відмовитися від заробітку на підприємцях-пенсіонерах

П'ятниця, 18 лютого 2011, 17:51

Уряд не виконав умови грудневого меморандуму: пенсіонерів не звільнили від зобов'язання здійснювати відрахування до Пенсійного фонду.

Зокрема, підприємці, які виходили в 2010 році на акції протесту вимагали від влади не лише зберегти спрощену систему оподаткування, але внести в законодавство корективи, які стосуються зборів до Пенсійного фонду та єдиного соціального внеску.

Єдиний податок підприємцям зберегли практично в незмінному вигляді, пише "Дело".

Що стосується пенсійного страхування, згідно підписаного 1 грудня підприємцями і представниками уряду Меморандуму, уряд зобов'язався до 1 січня 2011 року скасувати штрафні санкції за пенсійними внесками за 2010 рік, а також змінити норми щодо єдиного соціального внеску.

Реклама:

"За чинним законом єдиний соціальний внесок, який забезпечує майбутнє пенсійне страхування, зобов'язані платити пенсіонери за віком та інваліди, які працюють підприємцями для того, щоб вижити при мізерній пенсії", - повідомляє прес-служба об'єднання підприємців "Фортеця".

Тому голова цієї організації Продан у грудні-лютому неодноразово подавала проект закону, згідно з яким самозайняті пенсіонери за віком або за інвалідністю звільняються від сплати обов'язкового пенсійного внеску.

Також прес-служба "Фортеці" повідомляє, що у Верховній раді зареєстровано аналогічний законопроект Ксенії Ляпіної, однак ніякі зміни до закону так і не внесені і до 20 лютого 2011 року підприємці-пенсіонери зобов'язані сплатити єдиний соціальний внесок.

"Таким чином, не виконано жодного пункту ініційованого урядом Меморандуму з підприємцями, а пенсійне страхування перетворено в оподаткування", - резюмують у "Фортеці".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!