Податківці перевиконають план повернень

П'ятниця, 18 лютого 2011, 10:17

У Державної податкової служби з'явилася можливість збільшити обсяг відшкодування ПДВ понад план, закладений у бюджеті.

Про це заявив голова відомства Віталій Захарченко, пише газета "Комерсант-Україна".

За його словами, у скарбниці з'явилися необхідні для цього кошти.

Так, в кінці 2010 року ДПСУ збільшила збір ПДВ удвічі у порівнянні з початком року.

Реклама:

І якщо в січні-лютому до бюджету було направлено 3,8 млрд. гривень і 3,1 млрд. гривень відповідно, то в січні 2011 року - 7 млрд. гривень. Це дозволило збільшити обсяг повернення податку із запланованих 2,5 млрд. гривень до 2,7 млрд. гривень, тоді як рік тому було відшкодовано лише 600 млн. гривень.

Зростання збору ПДВ джерело видання в ДПСУ пояснює тим, що у підприємств скоротилися можливості для мінімізації податків.

Зокрема, за рахунок введення електронних реєстрів податкових накладних та звільнення від ПДВ деяких послуг, за допомогою яких юридичні особи зменшували базу оподаткування ПДВ.

"У нас є ще варіант до планових сум за рахунок перевиконання додавати близько 600 млн. гривень для відшкодування. Про це знає Кабмін і, думаю, ці кошти будуть додані у бюджетний розклад", - додав Захарченко.

У прес-службі Мінфіну від коментарів відмовилися. У 2011 році в держбюджеті заплановано відшкодування ПДВ на суму 37,5 млрд. гривень.

За інформацією видання, згідно з планом Мінфіну, в лютому бізнес повинен отримати 2,03 млрд. грн, у березні - 3,12 млрд. гривень.

Також із березня планується почати повернення ПДВ в автоматичному режимі.

Як раніше заявляв заступник глави ДПС Олексій Любченко, з 2 тис. компаній, що претендують на повернення податку, кожна десята підпадає під критерії відшкодування в автоматичному режимі - вони отримуватимуть 2 млрд. гривень щомісяця.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: