Україна отримає від МВФ через два тижні третій транш?

Середа, 16 лютого 2011, 11:01

Через два тижні Україна може отримати третій транш кредиту МВФ у розмірі 1,6 мільярда доларів.

Про це заявив представник МВФ в Україні Макс Альєр на 4-ій конференції Інституту Адама Сміта, присвяченій нерухомості.

"Аналіз проведений і підписані 1,6 млрд. доларів кредиту Україні. З них 3,4 мільярда доларів буде в цьому конкретному транші. Було обговорено багато питань, проте обговорення має тривати ще якийсь час - приблизно 2 тижні піде на обговорення неврегульованих питань", - зазначив Альєр.

"У результаті я сподіваюся, що можна буде увійти у виконавчий комітет і підписати виділення чергового траншу", - сказав він.

Реклама:

У свою чергу прем'єр Микола Азаров на засіданні Кабміну у середу заявив про позитивне завершення переговорів з МВФ.

"Наші переговори завершилися на дуже оптимістичній ноті. Ми погодили основні параметри продовження співпраці в рамках програми", - сказав він.

За словами Азарова, МВФ "високо оцінив" стан виконання Україною взятих на себе зобов'язань.

"Місія з розумінням поставилася, зокрема, до наших аргументів щодо необхідності приводити тарифи на енергоносії до ринкового рівня цін поетапно, відповідно до того, як складатиметься ситуація", - сказав він.

"До речі, один з великих резервів до стримування росту тарифів залежить від нас самих, від місцевих органів влади. Це ощадливе господарювання, покращення економічних показників житлово-комунального господарства", - додав Азаров.

На переконання прем'єра, уряд має забезпечити контроль за процесом встановлення для комунальних підприємств і для населення "справедливих" тарифів на ЖКГ.

"Уряд не допустить закладання в тарифи багаторічної безгосподарності та марних трат, так само як і застосування методів шокової терапії на місцях", - сказав він

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: