Тігіпко хоче зменшити пенсії держслужбовцям

Вівторок, 15 лютого 2011, 15:15

Міністерство соціальної політики ініціює встановлення державним службовцям і військовослужбовцям пенсії в розмірі 80% від їх зарплати замість 90%.

Про це сказав віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, передає "Обком" з посиланням на "Українські новини".

"Ми зменшуємо обсяги для державних службовців за відсотками, які вони можуть отримати, пенсії по відношенню до свого заробітку. Раніше це було 90%. Зараз буде 80%, по нашим пропозиціям", - сказав він.

Тігіпко також підкреслив, що таке зменшення пенсії по відношенню до зарплати пропонується і для військовослужбовців.

Реклама:

Крім того, за його словами, Кабмін розглядає можливість введення при збільшенні пенсійного віку для жінок компенсацій для тих, хто піде на пенсію під час перехідного періоду, у вигляді надбавки в розмірі 2,5% від нарахованої пенсії за кожні 6 місяців, які жінка буде працювати понад встановлений зараз віку виходу на пенсію - 55 років.

Запропонований у грудні Верховній раді урядом законопроект 7455 "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" передбачає поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років - щорічно на 6 місяців.

Також Тігіпко відзначив, що планується ввести при виході на пенсію вчителів, лікарів і працівників культури одноразову виплату в розмірі 10 пенсій.

14 лютого прем'єр-міністр Микола Азаров заявив про готовність уряду відкликати з Ради законопроект про пенсійну реформу для його доопрацювання за результатами парламентських слухань 16 лютого.

Раніше Тігіпко прогнозував, що оновлений законопроект про пенсійну реформу буде внесений до Верховної ради вже до 16 лютого.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!