"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Чергове підвищення тарифів очікується улітку

Субота, 12 лютого 2011, 11:05

Другий етап підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованих витрат водопровідно-каналізаційних підприємств буде влітку 2011 року.

Про це заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Зараз ціни підняли десь до 15%. У нас буде другий етап. Він буде влітку. Я думаю, що влітку ми вийдемо з вами на стовідсоткове відшкодування", - повідомив він.

Хіврич уточнив, що стовідсоткове відшкодування буде передбачати й інвестиційну складову.

Реклама:

"Інвестиційна складова - обов'язкова умова для того, щоб ми і далі з вами працювали", - підкреслив перший заступник міністра.

"Без тарифу, який окупається, і без інвестиційної складової жоден інвестор до нас не прийде і нічого ми з вами не зробимо", - пояснив він.

Хіврич також повідомив, що готується указ президента про створення комісії з регулювання тарифів на водопостачання, водовідведення і теплопостачання для комунальних підприємств.

За даними НКРЕ, з 1 лютого введено в дію 90 нових тарифів на централізоване водопостачання та 53 - на централізоване водовідведення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!