Уряд у зростанні цін звинуватив світові ринки

П'ятниця, 11 лютого 2011, 17:09

Міністерство економічного розвитку та торгівлі називає основними причинами прискорення цінової динаміки у січні 2011 року зовнішні чинники.

Про це повідомляє агентство "УНІАН" із посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

За даними міністерства, у січні 2011 року індекс споживчих цін (ІСЦ) становив 101% і виявився нижчим за показники попередніх років (101,8% у січні 2010 року і 102,9% у січні 2009 року).

"Основними чинниками, які впливали на прискорення цінової динаміки на споживчому ринку у січні, в основному були чинники зовнішнього характеру", - ідеться у повідомленні.

Реклама:

Зокрема, це підвищення цін на зернові культури на світовому ринку, подорожчання цукру на світових ринках, зростання цін на світовому ринку нафти і прискорення інфляційних процесів у країнах-партнерах.

"Відповідно до прискорюючих чинників по товарній структурі у січні рівень інфляції був сформований переважно за рахунок подорожчання продуктів харчування на 1,3% і збільшення цін/тарифів на комунальні послуги на 1,4%", - зазначається у повідомленні.

При цьому чинниками, які стримували розвиток інфляційних процесів у січні, названі уповільнення зростання цін виробників у харчовій промисловості, подальше скорочення споживчого кредитування, зростання депозитної активності та стабільність на валютному ринку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!