У Тігіпка домагаються відставки голови Митниці

Четвер, 10 лютого 2011, 20:09 -

Підприємці, представники митних брокерів та перевізників направлять президентові Віктору Януковичу звернення із проханням зняти з посади керівника Державної митної служби Ігоря Калєтніка та провести комплексну реформу відомства.

Про це заявила заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель під час засідання круглого столу "Основні аспекти Митного кодексу. Позиція бізнесу - позиція влади" в Одесі, повідомляє прес-служба "Сильної України".

"Ситуація, яка склалася сьогодні на митниці, загрожує національній економічній безпеці країни. Тому ми звертаємося до президента з проханням змінити керівництво митниці і сприяти проведенню розслідування фактів корупції в роботі відомства. Нинішнє керівництво митниці не спроможне приборкати свавілля, яке зараз панує на кордоні", - заявила Кужель.

За словами представників митних брокерів і перевізників, ситуація на митниці нагадує відвертий саботаж.

Реклама:

"Нам цілеспрямовано затягуються терміни оформлення, від нас вимагають надати додаткову документацію. А органи, які повинні присікати це беззаконня, не діють. На наші скарги ніхто не реагує", - заявила представниця профспілки вантажних перевізників та експедиторів Галина Вдовіна.

За оцінками представників Одеського морського порту, через блокування роботи митниці тільки в січні порт недоотримав до бюджету 500 млн. гривень.

Якщо так триватиме й далі, Україна може поступитися вантажопотоками румунським портам, вважає Кужель.

"Від нас уже відвертаються західні компанії. Якщо вантажі затримуються в порту, а за кожен контейнер треба платити хабар, які інвестори захочуть з нами працювати?", - наголосила вона.

Крім того, на думку політика, щораз більші хабарі та завищення митної вартості роздувають кінцеву ціну імпортних товарів для споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: