Арбузов нагадав Азарову про банки

Вівторок, 1 лютого 2011, 10:17 -

Національний банк України просить уряд прискорити вирішення питань щодо подальшої долі рекапіталізованих за державні кошти Укргазбанку, Родовід Банку і банку "Київ", а також проблемного Надра Банку.

Про це ідеться у повідомленні на веб-сайті НБУ.

"Необхідно обговорити кожен банк, прийняти рішення, направити до уряду листа із проханням прискорити цей процес і знайти рішення", - цитується в повідомленні голова НБУ Сергій Арбузов.

За його словами, від термінів вирішення питання відновлення нормального функціонування цих кредитно-фінансових установ залежать обсяги коштів, необхідних для досягнення такої мети.

Реклама:

Крім того, НБУ зазначає, що ситуація з цими банками важлива для перспективи всієї банківської системи.

НБУ сподівається на швидке ухвалення відповідних рішень.

У зв'язку з цим Арбузов доручив заступнику голови Нацбанку Ігорю Соркіну зустрітися з міністром фінансів Федором Ярошенком для вирішення питання відновлення стабільної діяльності рекапіталізованих банків і банку "Надра".

"НБУ розробив стратегію виходу з даної ситуації. Стратегія спрямована на відновлення стабільної діяльності банків, результативну роботу з ліквідації проблемної заборгованості, задоволення вимог кредиторів та мінімізацію витрат уряду", - наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, в 2009-2010 роках в рамках програми рекапіталізації банків під контроль уряду перейшли Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк.

Цим фінустановам було виділено близько 17 млрд. гривень бюджетних коштів.

У вересні 2010 року з'ясувалося, що Укргазбанк, банк "Київ" і Родовід Банк потребують нові вливання на суму 12,5 млрд. гривень.

Проблемний Надра Банк також претендує на рекапіталізацію за рахунок бюджетних коштів.

Співвласник газового трейдера RosUkrEnergo, власник Group DF, український бізнесмен Дмитро Фірташ у травні 2010 року заявив про готовність вкласти в Надра Банк 5 млрд. гривень на паритетних засадах із державою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: