Уряд змінив план роботи над морським газовим терміналом

Вівторок, 1 лютого 2011, 09:00

Кабінет міністрів затвердив новий план першочергових заходів з підготовки і реалізації національного проекту "LNG термінал - морський термінал з прийому скрапленого природного газу".

Відповідне розпорядження № 2360 від 8 грудня 2010 року розміщено на веб-сайті Кабміну.

Цим документом визнано таким, що втратило чинність, розпорядження Кабміну № 992 від 31 березня 2010 року, яким було затверджено попередній план заходів.

Згідно з новим планом, НАК "Нафтогаз України" має забезпечити закупівлю послуг з розробки техніко-економічного обґрунтування проекту в першому кварталі 2011 року.

Реклама:

Як відомо, в участі у тендері на розробку ТЕО будівництва LNG-терміналу в Україні зацікавлені 20 компаній.

За інформацією керівника Робочої групи "Національні проекти" Комітету економічних реформ при президентові Владислава Каськіва, тендер на розробку ТЕО буде оголошений у лютому 2011 року, і до кінця вересня 2011 року "робота з підготовки ТЕО має бути закінчена, і на підставі цього буде розроблено бізнес-план проекту".

Нині розглядаються три можливі майданчики для будівництва терміналу - Одеська область (порт Южний), Миколаївська область (порт Очаків) і Крим (порт Феодосія).

Орієнтовна вартість будівництва LNG-терміналу з інфраструктурою становить від 1,21-1,38 млрд. доларів.

Будівництво першої черги терміналу на 5 млрд. кубометрів скрапленого природного газу має завершитися в четвертому кварталі 2014 року, другої черги - в четвертому кварталі 2016 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: