Податківцям дозволили вичищати каси

Четвер, 6 січня 2011, 14:35

Співробітникам Державної податкової служби дозволяється вилучати готівку у платника податків, в тому числі виявлені в його касі, для відшкодування податкового боргу, дотримуючись при цьому вимоги Податкового кодексу.

Це закріплено постановою Кабінету міністрів №1244 "Деякі питання реалізації ст. 95 Податкового кодексу України" від 29 грудня, текст якої оприлюднений на урядовому веб-сайті.

"У рахунок погашення податкового боргу направляється також готівка, виявлена працівниками (ДПСУ) в касі платника податку, в тому числі у ящику реєстратора розрахункових операцій, і в інших місцях зберігання коштів", - говориться в документі.

При цьому в документі відзначається, що сума готівки, яка підлягає вилученню, не повинна перевищувати суму податкового боргу, а саме вилучення має здійснюватися з урахуванням вимог п. 95.2-95.4 ст. 95 Податкового кодексу.

Реклама:

Цією ж постановою Кабмін затвердив порядок зміни початкової ціни продажу майна платника податків, яке перебуває в податковій заставі, в рахунок погашення його податкового боргу та публікації інформації про час та умови проведення відповідних торгів, а також порядок компенсації витрат, пов'язаних із публікацією інформації про склад призначеного для продажу заставленого майна.

Документ набув чинності одночасно з Податковим кодексом - з 1 січня 2011 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!