Стали відомі нові власники "Запоріжсталі"

Четвер, 6 січня 2011, 13:58

Канцелярія Лондонського Високого суду Англії і Уельсу оголосила компанії, які брали участь в купівлі контрольного пакету акцій одного з найбільших вітчизняних металургійних комбінатів "Запоріжсталь".

У документах канцелярії Високиого суду Лондона відкривається таємниця компаній, як купили контрольний пакет акцій "Запоріжсталі" у Midland Group Едуарда Шифріна й Олександра Шнайдера, пише газета "Дело".

Представниками таємничих російських інвесторів виявилися п'ять невідомих компаній: Atinia Ventures, Parborio Holdings, Belego Holdings, Sileni Trading і Equalchance Processing.

Інформації про ці компанії в інших відкритих джерелах, крім канцелярії суду в Лондоні, немає.

Реклама:

Не коментують цю інформацію і в "Запоріжсталі". Також немає інформації і про те, в яких країнах ці компанії зареєстровані.

Як повідомляється в матеріалах англійського суду, Atinia Ventures, Parborio Holdings, Belego Holdings, Sileni Trading і Equalchance Processing придбали пакет акцій "Запоріжсталі", приналежних Midland (близько 50%) за 850 млн. доларів 19 травня 2010 року.

Як повідомлялося, акції "Запоріжсталі" спочатку у Midland, а потім у інших співвласників комбінату Ігоря Дворецького і Віталія Сацького викупили невідомі російські інвестори за 1,7 млрд. доларів. Профінансував цю транзакцію російський державний Внєшекономбанк, підконтрольний уряду Росії на чолі з Володимиром Путіним.

Консультантом в угоді виступила інвестиційна компанія "Тройка Діалог", яка таким же чином допомогла раніше ВЕБ придбати 505+2 акції українського "Індустріального союзу Донбасу".

При цьому кінцевих власників акцій українських підприємств досі не оголосили ні в ІСД, ні в "Запоріжсталі".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: