Тимошенко: малий і середній бізнес ховають в братську могилу

Вівторок, 4 січня 2011, 22:30

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко не вважає ефективними Податкову і Пенсійну реформи.

Про це вона заявила в інтерв'ю "5 каналу".

"Подткова реформа. Що вона дала? Вона повністю знімає останню шкуру від цих малих і середніх підприємців, ховаючи їх в братську могилу, і залишає всі податкові пільги для великих корпорацій", - зазначила екс-прем'єр.

"Взагалі, тільки за перши рік більше 25 мільярдів доларів з України направлено в "офшорну зону" на Кіпр. Це офіційні дані Нацбанку, це ще один бюджет України. Так, скажіть, будь ласка, це Податкова реформа, її можна реформою називати?", - наголосила вона.

Реклама:

В такому ж дусі лідер БЮТ відізвалася про пенсійну реформу.

"Пенсійна реформа. Що вона має під собою? В той час, коли з бюджету виймаються мільярди на тіньові структури, вони беруть останні копійки в пенсіонерів. Людина, яка виходить на пенсію, має право по закону України отримувати і зарплату, і пенсію. Їх пенсійна реформа забирає у людей цю останню можливість. Це що, реформа для людей?", - підкреслила екс-голова уряду.

На її думку, додаткові кошти можна було зекономити на підготовці до Євро-2012.

"Один приклад наведу - готуються до Євро-2012. Будується НСК "Олімпійський", центральний київський стадіон, де буде проходити фінал Євро. Наш уряд його будував за 2,144 мільярда гривень, новий уряд прийшов і поставив цінй в 4,5 мільярда. Це більше ніж 2 мільярди "відмивки" грошей, просто виведення у "тіньову" сферу", - впевнена Тимошенко.

За її словами, майже таку ж суму вдасться зекономити за рахунок нової пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!