Цушко порушив справи через подорожчання бензину

Вівторок, 4 січня 2011, 16:19

Антимонопольний комітет (АМКУ) порушив справу за фактом різкого підвищення цін на бензин марок А-95 і А-92, що відбулося наприкінці 2010 і в перші дні 2011 року.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби АМКУ.

У повідомленні наголошується, що зокрема, розслідування АМК торкатиметься діяльності тих учасників ринку нафтопродуктів, які мають значну ринкову частку і не виконали рекомендації комітету щодо встановлення економічно обгрунтованої вартості палива.

За попередньою інформацією, такі підприємства, як ПП "ОККО-нафтопродукт", ТОВ "Континент Нафто Трейд", ТОВ "Альянс Холдинг", ПІІ "ЛУКОЙЛ-Україна", "ТНК-ВР Коммерс" були лідерами підвищення цін на бензини.

Реклама:

У ході розслідування особливу увагу Комітет приділить формуванню всього ланцюга витрат, які впливають на вартість пального, враховуючи при цьому розмір цін на наявні залишки нафтопродуктів.

АМК також перевірить вплив очікуваного збільшення акцизного збору на формування ціни пального.

Раніше повідомлялося, що 24 грудня 2010 року Антимонопольний комітет зобов`язав 18 операторів ринків нафтопродуктів не допускати необгрунтованого підвищення роздрібних цін на бензини і дизельне пальне.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: