Гречка зникає з продажу через "стабілізацію цін"?

Четвер, 27 січня 2011, 12:43

Ряд великих виробників гречаної крупи в даний час припинив реалізацію своєї продукцію.

За словами їхніх представників основною причиною виникнення подібної ситуації є заходи, що застосовуються державними органами для "стабілізації цінової ситуації на ринку", передає "АПК-Информ".

"Ми повинні відвантажувати крупу з підприємства не дорожче, ніж по 13 тис. гривень / тонн, щоб ціни в роздробі були не вище 14 тис. Разом з тим, поки що важко можу собі уявити як можна вийти на таку ціну, якщо вже сьогодні зерно гречки доводиться закупляти по 11-12 тис. гривень / тонна. При такому розкладі вартість крупи повинна складати близько 18-19 тис. гривень / тонн", - прокоментував ситуацію представник однієї з компаній-виробників гречаної крупи.

Ряд переробників відзначає, що в цій ситуації вони в основному зайняті проходженням державних перевірок, а про реалізацію крупи будуть думати після стабілізації ситуації.

Реклама:

Нагадаємо, раніше експерти попереджали, що внаслідок дефіциту гречка буде дорожчати після новорічних свят.

При цьому в супермаркетах Києва кілограм гречаної крупи продавався в середньому по 16 гривень, через кілька днів ціна пакета фасованої гречки піднялася до 17,50-19 гривень.

18 січня до Генпрокурора Віктора Пшонки та голови АМКУ Василя Цушко звернувся депутат Верховної ради з проханням провести детальну перевірку мережі супермаркетів столиці на предмет законності значного завищення торговельної націнки на гречку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: