"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підприємці обіцяють новий "податковий Майдан"

Четвер, 27 січня 2011, 10:23

З 1 лютого 2011 року по всіх містах України буде оголошена безстрокова акція непокори підприємців.

Про це заявив голова координаційної ради Асамблеї громадських організацій малого та середнього бізнесу в Україні Ігор Гурняк, повідомляє видання "Дело".

"Майже в кожній області України є постійні виклики в міліцію представників Асамблеї, які були учасниками Майдану. Є проблеми з порушеннями законодавства при проведенні перевірок, більше того, частина членів координаційної ради Асамблеї має справи в судах і знаходиться в умовах судового переслідування. Певні наші члени вже побували на допитах по 5-6 разів. Деякі є в статусі невиїзних. Особисто я був на допиті минулого тижня у Львові. Все проходило в нормальній обстановці. Згідно з Конституцією України, дав відповіді на ті питання, на які дати їх бачив необхідність. Викликали в якості свідка по перекриттю вулиці Інститутській", - зазначив він.

За словами Гурняка, підприємців викликають на допити, щоб зібрати інформацію і спробувати зародити в суспільстві страх.

Реклама:

Голова ради Асамблеї зазначив, що під час акції будуть вимагати скасувати Податковий Кодекс, відправити у відставку Кабмін, провести вибори до парламенту в 2011 році і неприйняття Трудового Кодексу.

"Податковий Кодекс за дуже короткий період часу був прийнятий, почав діяти, але ні бізнес, ні податкова, ні Пенсійний фонд до цієї ситуації не готові. Фактично ми знаходимося в умовах своєрідного хаосу", - додав він.

Нагадаємо, в листопаді 2010 року в Києві, на Майдані Незалежності, відбулася багатоденна акція протесту підприємців проти прийняття Податкового кодексу.

Після проведення акцій протесту проти Податкового кодексу міліція порушила чотири кримінальні справи, зокрема, за фактом псування покриття на Майдані Незалежності.

У цих справах силові структури викликають на допити більше 100 активістів Майдану.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!