Іноземці не зможуть купувати землю в Україні

Вівторок, 25 січня 2011, 09:49

Іноземні громадяни, особи без громадянства, підприємства, засновані за участі іноземних фізичних і юридичних осіб, іноземні юридичні особи і іноземні держави не можуть купувати у власність землі сільськогосподарського призначення.

Про це йдеться у проекті закону "Про ринок земель", опублікованому на сайті Державного агентства земельних ресурсів України, передає УНІАН.

Документом передбачається, що земельні ділянки сільгосппризначення, придбані у власність даними особами, підлягають відчуженню впродовж одного року з дати придбання.

Якщо дані земельні ділянки не були відчужені впродовж одного року, вони підлягають примусовому відчуженню на земельних торгах.

Реклама:

Згідно з документом, землі сільгосппризначення можуть купувати лише громадяни України, юридичні особи, засновані згідно із законодавством України, держава в особі спеціалізованої установи або територіальні громади в особі відповідних органів місцевого самоврядування.

Законопроект "Про ринок земель" планується прийняти у Верховній раді у першому кварталі 2011 року.

Відміна мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення передбачається з ухваленням законів "Про державний земельний кадастр" і "Про ринок земель".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: