"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ПАРЄ спробує розібратися в конфлікті кримських татар і керівництва автономії

Понеділок, 24 січня 2011, 19:09

Туреччину просять прийняти програму про будівництво або викуп для репатріантів тисячі квартир або індивідуальних будинків у Криму.

Відповідне звернення передав лідер кримськотатарського меджлісу Мустафа Джемілєв президенту країни Абдуллі Гюлю, повідомляє агентство "УНІАН".

Крім того, Джемілєв передав Гюлю листа з переліком найбільш актуальних проблем кримськотатарського народу.

Зустрічаючись із державним міністром Туреччини Фаруком Челиком, лідер меджлісу звернув його увагу на необхідність швидкого будівництва "значного числа загальноосвітніх шкіл із навчанням рідною мовою, гуртожитків для студентів, дитячих садків, а також житла для репатріантів".

Реклама:

Турецький міністр запевнив, що протягом 2011 року докладе зусилля для початку будівництва в Криму хоча б двох нових шкіл.

Джемілєв також зустрівся в Туреччині з президентом Парламентської асамблеї Ради Європи Мевлютом Чавушоглу і розповів йому про публічні заяви прем`єра Криму Василя Джарти з приводу самобудів кримських татар.

"Чавушоглу сказав, що вельми стурбований розвитком подій у Криму й найближчим часом постарається направити зі Страсбурга комісію ПАРЄ у складі депутатів, які здійснюють моніторинг виконання Україною взятих на себе перед Радою Європи зобов`язань", - сказано в повідомленні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!