"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пшонка передумав оскаржувати приватизацію "Луганськтепловоза"

Понеділок, 24 січня 2011, 18:58

Генеральна прокуратура відкликала касаційну скаргу на рішення Апеляційного господарського суду Києва, який 6 грудня 2010 року визнав законність приватизації 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз" російській Керуючій компанії "Брянський машзавод".

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на джерело в уряді.

У Фонді державного майна агентству поки не прокоментували цю інформацію.

Як повідомлялося, у зв'язку з подачею Генпрокуратурою касації було призупинене підписання мирової угоди між ФДМ і КК "Брянський машзавод", в рамках якого російський інвестор повинен знову отримати 76% акцій ВАТ "Луганськтепловоз".

Реклама:

Апеляційний господарський суд Києва 6 грудня 2010 року задовольнив апеляцію КК "Брянський машзавод" на рішення Госпсуду Києва про розірвання договору купівлі-продажу 76% акцій холдингової компанії "Луганськтепловоз", укладеного між КК "БМЗ" і ФДМ 29 червня, а також на рішення про визнання недійсними підсумків конкурсу з позовом другого його учасника - кіпрської Mantara Holding.

15 грудня Кабінет міністрів прийняв розпорядження, згідно з яким сторони укладуть мирову угоду і договір про залік зустрічних вимог, в рамках якого російський інвестор отримає 76% "Луганськтепловозу", а обидві сторони будуть звільнені від зустрічних грошових розрахунків.

"Брянський машзавод", який входить до найбільшої компанії транспортного машинобудування Росії - "Трансмашхолдінгу", виграв відкритий конкурс з продажу 76% держакцій "Луганськтепловозу" 15 червня, запропонувавши за пакет 410 млн. гривень при стартовій ціні 400 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: