Україна й Білорусь обмінюватимуться харчами

Понеділок, 24 січня 2011, 14:40

Під час зустрічі з міністром сільського господарства і продовольства Білорусі Михайлом Русявим міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк заявив, що Україна і Білорусь повинні співпрацювати з обміну товарів і продуктів харчування.

"Інформація про проведення Зеленого тижня у Німеччині облетіла весь світ, і цьому є підтвердження того, що продовольча безпека є номером один для країн. І це навіть виписано ООН, кожна країна повинна забезпечити продовольчу безпеку", - підкреслив Присяжнюк, інформує "ДТ. Україна".

"Враховуючи те, що у нас споживач і український, і білоруський за великим рахунком має такі своєрідні традиційні звички, думаю, тут якраз ми повинні співпрацювати з обміну товарів і продуктів харчування", - підкреслив міністр.

За словами Присяжнюка, переговори між міністерствами АПК України та Білорусі ще раз підтвердили, що буде створено спільний баланс за дефіцитними видами продукції харчування.

Реклама:

"Ми обов'язково будемо робити кроки, щоб збалансувати потреби і нашого споживача, і білоруського споживача", - додав чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!