Лотерея врятує квитки на Євро-2012 від спекулянтів?

Понеділок, 24 січня 2011, 09:14

Організатори Євро-2012 придумали лотерею, щоб не допустити спекуляцій і дефіциту квитків.

До Євро-2012 залишається трохи більше 500 днів, але організатори вже зараз говорять про дефіцит квитків, пише видання "Дело".

За прогнозами фахівців попит набагато перевищить пропозицію, вже зараз відомо про несанкціоновану діяльності у сфері продажу квитків і пакетів корпоративного прийому, що мала місце в Польщі та Україні.

Щоб уникнути проблем, організаторами була придумана схема продажу квитків через офіційний сайт UEFA і лотерею при їх розіграші.

Реклама:

Велика частина квитків буде продаватися на сайті euro2012.com і через національні асоціації країн-учасниць фінальної стадії.

"Ми очікуємо великого ажіотажу навколо квитків до Євро-2012. На 31 матч турніру буде продано близько 1,4 млн. квитків. Ми ж чекаємо, що у нас буде набагато більше заявок. І виходячи з досвіду Австрії та Швейцарії, де конкурс сягав 1 до 10, ми вирішили провести лотерею. Усі заявки буде приймати сайт UEFA і їхній комп'ютер буде відбирати переможців", - пояснив директор турніру "Євро-2012 Україна" Маркіян Лубківський.

"Під принципом незалежної лотереї Лубківський явно мав на увазі технічний момент, тобто з-за великого попиту на квитки, організатори будуть змушені автоматом визначати, кому вони дістануться", - говорить генеральний директор "Української Національної Лотереї" Михайло Победимський.

Принцип лотереї дуже простий - всі заявки потрапляють на один сервер, далі генератор випадкових чисел обирає того, кому дістанеться квиток.

Потім цьому щасливчику висилають рахунок на оплату квитка.

Велика частина квитків буде продаватися насайті euro2012.com і через національні асоціації країн-учасниць фінальної стадії.

Щоб краще задовольнити потреби вболівальників, буде реалізовано декілька квиткових програм.

Можна буде придбати квиток на один матч або абонемент на всі ігри будь-яких з 16 команд.

Частина квитків буде зарезервована для людей з порушенням зору і тих, кому потрібні крісло-каталка і супроводжуюча особа.

На сайті UEFA написано, що компанії, зацікавлені в покупці пакетів корпоративного прийому на ЄВРО-2012, вже можуть висловлювати зацікавленість по електронній почті hospitality.euro2012 @ uefa.ch.

А окремі вболівальники можуть реєструватися на UEFA.com/uefaeuro2012, щоб отримувати свіжу інформацію про квитки і бути в курсі, коли почнеться продаж.

До речі, квитки на ЄВРО-2012 надійдуть у продаж навесні 2011 року.

Нагадаємо, що поєдинки Євро-2012 пройдуть на восьми стадіонах.

У Польщі турнір будуть приймати Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань, в Україні - Донецьк, Київ, Львів і Харків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!