"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна шукатиме діоксин в імпорті

Четвер, 20 січня 2011, 15:27

Україна буде перевіряти імпортовану сільськогосподарську продукцію на наявність діоксану.

Про це повідомив глава Державної санітарно-епідеміологічної служби Сергій Риженко, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, відповідні дослідження будуть проводитися в Інституті екогігієни і токсикології ім.Т.Медведя.

"Всі продукти вивчаються документально. Якщо буде найменший сумнів, то їх зразки будуть направлятися в цю лабораторію, і тут будуть перевірятися на наявність діоксину та інших токсичних речовин", - сказав він, зазначивши, що інститут має всі можливості для виявлення діоксину та інших токсичних речовин.

Реклама:

Риженко пояснив, що необхідність такої перевірки пов'язана з тим, що на початку січня в ЄС знову виявлено діоксин в сільськогосподарській продукції, яка була вироблена в Німеччині.

Поки питання, як діоксин потрапив в корми, залишається відкритим.

"Ми будемо робити все можливе, щоб небезпечні продукти не потрапляли на столи наших громадян, і не дозволимо робити з нашої країни звалище небезпечної продукції", - підкреслив він.

Риженко нагадав, що діоксин є дуже небезпечною речовиною, токсичність якого проявляється в дуже малих дозах, і науці ще невідома яка-небудь речовина штучного походження, яка б настільки ушкоджувала живі організми в таких невеликих дозах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: