"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров наказав Колеснікову набудувати автобанів

Вівторок, 18 січня 2011, 16:59

Віце-прем'єр міністр-міністр інфраструктури Борис Колесніков заявив, що протягом 5 років в Україні планують побудувати нові швидкісні автомагістралі.

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив віце-прем'єру зробити інфраструктуру Україну європейською "за лічені роки", передає "Дзеркало тижня".

"За лічені роки наші автошляхи, розв'язки, залізні дороги, вокзали, аеропорти мають набути цілком європейського вигляду і бути, безумовно, європейської якості. На цьому завданні повинен зосередитися віце-прем'єр-міністр-міністр інфраструктури Борис Колесніков", - заявив Азаров.

Колесніков зазначив, що вже визначено основні напрямки, на яких протягом 5 років з'являться автобани.

Реклама:

"Буде побудована трансукраїнська магістраль від Краковця до Успенки і нова Трансдніпровська магістраль на правому березі Дніпра за маршрутом Київ-Канів-Черкаси-Дніпродзержинськ-Дніпропетровськ-Донецьк-Успенка-Ростов-на-Дону". Окрім того, буде закінчено інший важливий об'єкт - трасу Москва-Сімферополь, яка буде повністю швидкісною", - розповів Борис Колесніков.

Будівництво автобанів планується провести за рахунок акцизів на паливо, які дозволять за державні кошти розвивати дорожнє господарство.

За попередньою оцінкою вартість одного кілометра дороги може становити від 1 до 6 млн. доларів.

"Вартість залежить від умов будівництва і тих можливостей, які будуть закладатися у дорожнє полотно. Потрібно розуміти, що чим менше грошей ми витратимо на дорогу, тим неякіснушою вона вийде", - підкреслив Віце-прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: