"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров хоче сам встановлювати розмір пільг

Понеділок, 17 січня 2011, 17:23

Уряд пропонує Верховній раді надати йому право встановлювати розмір пільг соціально-незахищеним верствам населення, в тому числі інвалідам, "чорнобильцям", ветеранам, який в даний час встановлюється законами.

Відповідний проект закону "Про гарантії держави щодо виконання рішень суду" №7562 зареєстрований днями у Верховній раді, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроект, зокрема, визначає право уряду щодо визначення розміру пільг на оплату комунальних послуг, розміру пенсій згаданих категорій, виплати їм грошових компенсацій на самостійне санаторно-курортне лікування, а також на визначення розміру підвищеної стипендії.

Крім того, документом пропонується наділити уряд правом на визначення пільг на комунальні платежі для співробітників органів міліції та прокуратури.

Реклама:

Законопроект також встановлює гарантії держави щодо виконання рішень суду та виконавчих документів, передбачених законом "Про виконавче провадження".

Згідно з пояснювальною запискою, метою документа, в тому числі, є вирішення питання щодо погашення вже існуючої заборгованості за судовими рішеннями, відповідальність за виконання яких несе держава.

"Погашення такої заборгованості буде здійснюватися в порядку і строки, встановлені Кабінетом міністрів, з урахуванням результатів аналізу наявних фінансових ресурсів держави", - йдеться в поясненні до документа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!