Іноземці здали управління "Дженералі Гарант" Васадзе

П'ятниця, 14 січня 2011, 13:26

Італійська страхова група Assicurazioni Generali SpA, яка володіє контрольним пакетом акцій важкоатлета українського страхового ринку - "Дженералі Гарант" - вивела свій менеджмент з цієї компанії.

Кермо влади італійці передали до рук свого українського партнера Таріела Васадзе, пише видання "Дело".

Відправляючись на батьківщину святкувати Різдво голова правління української страхової компанії "Дженералі Гарант" чех Владислав Мінар вже знав: у Україну він не повернеться.

Принаймні, в якості керівника "Дженералі Гарант", яким пропрацював з березня 2009 року.

Реклама:

"Разом з головою правління компанію залишили всі іноземні топ-менеджери. Італійці злякалися результатів роботи страховика за 2010 рік і ухвалили рішення повернути управління цією компанією Таріелу Васадзе, який підбере їй команду з вітчизняних управлінців", - повідомило джерело, знайоме з ситуацією в компанії.

За його словами, передача управління компанією вітчизняному менеджменту не означає негайної зміни власників, але й не виключає ймовірності того, що італійці можуть поступово продати свою частку назад Васадзе.

Поки що найбільшим акціонером залишається Assicurazioni Generali - 52,39%.

Другим за величиною пакетом акцій володіє Васадзе - 35,05%, третім - колишній голова правління компанії Юрій Лахно - 10,10%.

Нагадаємо, власник корпорації "Укравто" Васадзе продав 50 +1% пакет акцій страховика в 2006 році австрійською Generali Vienna Group, що входила в одну з найбільших європейських страхових груп - італійську Assicurazioni Generali SpA за 88 млн. доларів.

Через рік після цієї угоди група Generali об'єдналася з чеською РРF, створивши Generali PPF Holding, штаб-квартира якого знаходиться в Празі.

Щоправда, свій менеджмент Прага відрядила до Києва лише у березні 2009 року.

Головою правління "Дженералі Гарант" став чех Владислав Мінар, який змінив на цій посаді "людини Васадзе" - Лахно.

Зарубіжні акціонери сподівалися, що європейський підхід до управління компанією допоможе поліпшити результати її роботи, крива яких різко пішла вниз в кінці 2008 року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: