Депутати відмовились ввести контроль своїх витрат

Середа, 12 січня 2011, 13:39

Верховна рада відмовилася ввести обов'язкове декларування вищими чиновниками своїх витрат.

За відповідний проект закону № 5493 у першому читанні проголосувало 118 депутатів при мінімально необхідних 226, інформує агентство "Українські новини".

Законопроектом передбачалося, що декларуванню підлягають всі витрати на оплату товарів, робіт і послуг вартістю понад 100 не оподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

При цьому до витрат на придбання товарів пропонувалося прирівняти отримання товарів на безоплатній або платній основі у користування.

Реклама:

Також законопроектом пропонувалося визначити, що встановлення органами Державної податкової служби фактів перевищення витрат вищих чиновників над доходами є підставою для звернення до суду з позовом про вилучення незадекларованого майна і грошових коштів в дохід держави.

Крім цього, проектом пропонувалося зобов'язати вищих посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави та органів місцевого самоврядування, інформувати ще й про майно, в тому числі грошових коштах, доходи, витрати, зобов'язання фінансового характеру близьких їм осіб.

Також у законопроекті була норма про введення обов'язкової ідентифікації осіб, які здійснюють значні грошові витрати, перед покупкою товарів і послуг.

23 грудня Рада прийняла в першому читанні законопроект № 7487 "Про засади запобігання та протидії корупції", положення якого передбачають введення для посадових осіб обов'язки представляти не тільки відомості про майно, доходи, зобов'язання фінансового характеру, а й про витрати.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!