Ректор НУБіП пустив з молотка завод імені Фрунзе ®

Вівторок, 11 січня 2011, 16:06 -

Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування Дмитро Мельничук підписав договір купівлі-продажу земель, які належать Державному племінному птахівничому заводу імені Фрунзе (АР Крим) з компанією свого сина Максима Мельничука, а також про передачу в оренду цілісного майнового комплексу цього заводу.

Текст угоди потрапив у розпорядження засобів масової інформації, а директор заводу Борис Якимчик надіслав до Генпрокуратури відкритого листа з вимогою захистити підприємство від ректора-рейдера.

Компанії синів ректора НУБіП - Сергія та Максима Мельничуків на сьогодні отримали контроль над більшістю земель та виробничих комплексів університету.

Цього разу на порядку денному - виведення з власності НУБіП заводу імені Фрунзе та його земельних ділянок.

Реклама:

Дмитро Мельничук тиждень тому у своєму інтерв'ю на офіційному сайті НУБіП вже повідомив, що не планує переводити завод імені Фрунзе на казначейське обслуговування, оскільки держава зможе контролювати обіг коштів заводу, його майно та земельні ділянки.

"У 2008 році керівництву НУБіП України було вказано на необхідність прискорення процесу переведення своїх навчально-дослідних госпрозрахункових підприємств на казначейське обслуговування та покращення обліку основних фондів.

У 2008-2009 роках це було зроблено, за виключенням одного господарства ДП "Навчально-дослідний племінний птахівничий завод ім.Фрунзе" в АР Крим", - наголосив Дмитро Мельничук.

Боротьба за майно та землі заводу Фрунзе розпочалася ще в 2004 році, коли екс-міністр АПК Віктор Слаута підписав наказ №172 від 20.05.2004 "Про передачу цілісного майнового комплексу Державного племінного птахівничого заводу імені Фрунзе із сфери управління Мінагрополітики до складу Національного аграрного університету".

За оцінками експерта аграрного ринку Романа Усачова, вартість активів перевищує Державне підприємство навчально-дослідний племінний птахівничий завод ім. Фрунзе перевищує 30 млн. гривень, проте цей актив з особистої ініціативи ректора НУБіП Дмитра Мельничука не враховуються у звітах університету.

Це не перший скандал навколо заводу. Так, Дмитро Мельничук в 2008 році особисто підписав наказ про закупівлю ДП "Навчально-дослідним племінним птахівничим заводом ім. Фрунзе" товарів, робіт та послуг на 3,2 млн. гривень без проведення тендерних процедур.

Спілка жертв фінансових махінацій

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: