В АМКУ кажуть, що "Лівелу" можуть навіть оштрафувати

Вівторок, 11 січня 2011, 13:28

АМКУ продовжує розслідування справи за ознаками зловживання компанією "Лівела" монопольним становищем, незважаючи на збереження їй податкових пільг Вищим адміністративним судом України.

Про це повідомив заступник начальника управління контролю ринків ПЕК і промисловості АМКУ Сергій Кириленко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Розслідування триває незалежно від рішення Вищого адміністративного суду. Це справа була розпочата не через судовий розгляд, і тривати буде також", - сказав він.

При цьому Кириленко зазначив, що АМКУ направив запит до Державної митної служби, яка є стороною судового розгляду, і чекає від неї копії рішення Вищого адміністративного суду України у справі "Лівели".

Реклама:

"Поки у нас ще немає рішення суду. Коли отримаємо - будемо визначатися з подальшими діями", - сказав він.

При цьому Кириленко зазначив, що у АМКУ залишається "простір для маневру", незалежно від судових вердиктів.

"Якщо буде доведено антиконкурентну перевагу "Лівели", комітет скаже своє слово ... Наприклад, це можуть бути штрафи", - сказав Кириленко.

Нагадаємо, Вищий адмінсуд залишив у силі рішення Харківського апеляційного суду про законність ввезення компанією "Лівела" нафти і нафтопродуктів без сплати акцизу і ПДВ.  

Як відомо, 19 січня 2004 року рішенням Автозаводського райсуду Кременчука "Лівелі" було дозволено ввезення в Україну товарів без сплати податків на підставі закону "Про іноземні інвестиції" від 1992 року.

Постановою Харківського апеляційного адмінсуду від 17 лютого 2010 року це рішення суду за позовом Митниці й Податкової було скасовано.

Пізніше Вищий адмінсуд скасував цю постанову, а справу направив до суду апеляційної інстанції на новий розгляд.

Постановою Харківського апеляційного адміністративного суду від 31 травня 2010 року апеляційне провадження у справі закрито, оскільки Митниця і Податкова відмовилися від своїх позовних вимог.

Раніше Антимонопольний комітет заявив, що через ввезення нафтопродуктів без сплати акцизів і ПДВ компанією "Лівела" державний бюджет в 2010 втратив близько 3 мільярдів гривень.

Водночас у БЮТ заявляли, що компанія "Лівела" пов'язана з Партією регіонів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!