Людина Ющенка хоче повернути собі "Укрспецекспорт"

Вівторок, 11 січня 2011, 09:24

Колишній гендиректор держкомпанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук вимагає поновити його на цій посаді.

Екс-чиновник подав відповідний позов до Деснянського районного суду Києва, пише видання "Дело".

Нагадаємо, президент своїм указом від 10 червня 2010 року звільнив з посади гендиректора "Укрспецекспорту" Бондарчука і призначив на його місце представника Партії регіонів Дмитра Саламатіна.

Відразу після відставки, Бондарчук заявив, що в момент звільнення він знаходився на лікарняному, тому "де-юре склалася така ситуація, що у нас є два генеральних директора "Укрспецекспорту".

Реклама:

При цьому колишній керівник експортера зброї заявив, що не збирається оскаржувати рішення президента.

Проте вже у вересні Бондарчук подав позовну заяву з вимогою поновити себе на посаді гендиректора держкомпанії до Деснянського суду Києва.

Він наполягає, що був звільнений з порушенням трудового законодавства і вимагає поновити на посаді з 10 червня 2010 року.

Варто зазначити, що свою обіцянку не судитися з президентом він все-таки виконав: позов поданий Бондарчуком проти самої держкомпанії, а не глави держави.

У той же час, ще 8 вересня 2010 року судді Деснянського суду Києва відмовилися розглядати позов, оскільки "справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства".

Таке рішення суддів не зупинило екс-директора "Укрспецекспорту" - він подав апеляцію.

30 листопада 2010 року палата у цивільних справах Апеляційного суду Києва погодилася з доводами адвоката Бондарчука, який наполіг, що посада його клієнта не відноситься до публічної службі, тому спір повинен розглядатися все-таки в порядку цивільного судочинства.

Апеляційний суд Києва відправив справу на повторний розгляд Деснянського суду Києва.

Дата розгляду позову поки не відома.

Нагадаємо, 28 грудня 2010 року президент підписав указ про створення державного об'єднання "Укроборонпром".

29 грудня Кабінет міністрів прийняв рішення про створення держконцерну "Укроборонпром".

До його складу увійшли: "Укрспецекспорт"; держпідприємство "Укроборонсервіс"; держпідприємство "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", "Укрінмаш"; держпідприємство "Спецтехноекспорт"; держпідприємство "Промоборонекспорт"; держпідприємство "Зовнішньоторгівельна фірма "ТАСКО-експорт".

Директором "Укроборонпрома" призначений Дмитро Саламатін, а посаду в. о. гендиректора "Укрспецекспорту" отримав Дмитро Перегудов

Бондарчук був призначений на посаду директора "Укрспецекспорту" в 2005 році президентом Віктором Ющенком.

У вересні 2010 року Бондарчук очолив виконком партії "Наша Україна".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!