"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київстар" програв у суді Ахметову

Понеділок, 10 січня 2011, 15:15

Господарський суд Києва задовольнив позов оператора "Укомлайн", який входить до складу телекомунікаційної групи Vega, до компанії "Київстар".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на генерального директора ВАТ "Фарлеп-Інвест" (ТМ Vega) Юрія Чуйкова.

Предметом позову компанії "Укомлайн" був розмір ставок доступу на мережу "Укомлайн" з мережі "Київстар" та з мережі "Укомлайн" на мережу "Київстар" у період з червня 2010 року по 31 грудня 2011 року.

"Рішення суду підтвердило, що розмір розрахункових ставок за взаємоз'єднання мереж, які ми пропонуємо для компанії "Київстар", є ринковим і економічно обґрунтованим", - говорить Чуйков.

Реклама:

Як відомо, переговорний процес між Vega і "Київстар" щодо вартості інтерконнекту тривав протягом усього 2010 року.

Для збереження існуючого взаємоз'єднання мереж з обопільної згоди дія договору між компаніями продовжувалось на один календарний місяць.

Щомісячне продовження старого договору і фінансових умов мало діяти доти пір, поки не буде досягнута домовленість, яка влаштовує обидві сторони.

31 травня 2010 року закінчилися терміни чинного до цього моменту договору про взаємоз'єднання мереж між компаніями, компанія "Київстар" відмовилася його продовжувати на діючих умовах і заблокувала для своїх абонентів доступ в мережу групи компаній Vega.

Представники групи компаній заявили, що, заблокувавши доступ абонентів, "Київстар" порушує ліцензійні умови, згідно з яким оператор повинен в обов'язковому порядку забезпечити маршрутизацію вихідного зі своєї мережі трафіку.

Після цього в конфлікт втрутилася операторів Національна комісія регулювання зв'язку, яка зобов'язала "Київстар" відновити з'єднання мереж з Vega.

Телекомунікаційна група Vega - найбільший недержавний оператор українського ринку фіксованого зв'язку, який входить в телекомунікаційний напрям групи СКМ Ріната Ахметова.

Vega працює в сегменті надання послуг фіксованого телефонного зв'язку, широкосмугового доступу в інтернет і передачі даних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!