"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ розповів, як титановій галузі буде важко без його бізнесу

Четвер, 9 грудня 2010, 13:33

Бізнесмен Дмитро Фірташ вважає, що без підприємств, в яких він є бенефеціаром, держава не зможе створити якісний титановий холдинг.

"Сьогодні неможливо без моїх підприємств створити якісний титановий холдинг. І без державних, безумовно, теж, але в них ще потрібно вкласти величезні гроші", - сказав він в інтерв'ю "Фокусу".

Реклама:

Говорячи на тему рентабельності титанової галузі України, Фірташ відзначив, що вартість модернізації титанової програми становить від 2 до 2,5 млрд. доларів інвестицій.

"У держави України є титанові активи. Кілька слів про їх стан. "Сумихімпром" - 1,2 млрд. гривень боргів, завод фактично зруйновано. ЗТМК - та ж історія: 800 млн. гривень боргів, виробляє 8 тис. тонн губки, з якої половину треба викинути, бо вона неякісна", - поінформував бізнесмен.

Далі Фірташ сказав, що хоче стати гравцем на ринку титану. "Я хочу стати гравцем на ринку титану і вивести в гравці Україну", - додав олігарх.

"Тільки в житомирське родовище "Стремигородське" треба вкласти 450 млн. доларів. "Сумихімпром" ми хочемо вивести на 160 тис. тонн двоокису титану. Ми маємо намір модернізувати стару лінію на 40 тис. тонн і поставити дві нові по 60 тис. ЗТМК - хочемо робити від 24 до 30 тис. тонн губки і 180-200 тис. тонн шлаку", - продовжив бізнесмен.

Також Фірташ повідомив про плани купити завод в Європі.

"Ми ведемо переговори про те, щоб купити заводи в Європі, це дозволить нам зайняти європейську майданчик. Ми також думаємо про титановому проекті в Індії", - резюмував він.

Як повідомлялося, керівниками всіх підприємств титанової галузі України є представники компанії бізнесмена Дмитра Фірташа - OstChem Holding.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!