Ярославський вийшов з УкрСиббанку

Четвер, 9 грудня 2010, 10:58

Український бізнесмен Олександр Ярославський вийшов зі складу власників УкрСиббанку (Харків), продавши 18,57% акцій мажоритарним власникові банку - французькій банківській групі BNP Paribas.

"Олександр Ярославський продав групі міноритарний пакет акцій УкрСиббанку, в результаті чого група стала власником 99,99% акцій фінустанови", - говориться в повідомленні групи DCH, яка об'єднує активи Ярославського, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Угода, в ході якої група DCH реалізувала акції УкрСиббанку, була завершена 2 грудня.

Раніше керівництво групи DCH, публічно заявляло про своє небажання брати участь в допемісії, ініційованої мажоритарним акціонером.

Реклама:

Зокрема, українських власників не влаштовували ті умови, які запропонували їм французькі партнери.

Коментуючи розбіжності між акціонерами, експерти припускали, що група DCH найближчим часом може поповнитися новими активами у фінансовій сфері або вийти на ринок з новим фінансовою установою, враховуючи зв'язки і досвід Ярославського як банкіра.

УкрСиббанк заснований в 1990 році. Згідно з даними Нацбанку, на 1 липня 2010 року за розміром загальних активів УкрСиббанк займав 5-е місце серед 176 діючих у країні банків.

BNP Paribas - європейський лідер на міжнародному ринку фінансових послуг, один з шести найбільших банків у світі згідно даним міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: