"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд не хоче платити Vanco

Середа, 8 грудня 2010, 14:32

Мінприроди сподівається, що в мировій угоді з компанією Vanco Prykerchenska не буде передбачена компенсація збитку цій компанії у зв'язку з розірванням України угоди про розподіл продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Про це повідомив журналістам міністр охорони навколишнього природного середовища Микола Злочевський, передає агентство "Українські новини".

За його словами, для укладення мирової угоди залишилось узгодити 5 питань, які, зокрема, стосуються компенсації Україною збитку.

"Залишилися невирішеними 5 питань ... Ми якраз і ведемо роботу, щоб цієї компенсації не було", - сказав Злочевський.

Реклама:

Він також висловив надію, що до 2011 року мирову угоду буде підписано і Vanco почне роботу.

"Ми хочемо підписати до Нового року, щоб люди нарешті могли почати працювати", - зазначив міністр.

Злочевський також уточнив, що в саму угоду про розподіл продукції ніяких змін вносити не будуть.

19 жовтня 2007 між Кабміном і компанією Vanco International було підписано угоду про розподіл продукції по Прикерченській ділянці шельфу Чорного моря.

Vanco International передала всі права і зобов'язання по УРП Vanco Prykerchenska.

Це стало основною причиною розірвання з боку Кабміну угоди і початку міжнародного розгляду, позивачем у якому виступила Vanco Prykerchenska.

7 липня Стокгольмський арбітраж з ініціативи Vanco Prykerchenska і Кабінету міністрів призупинив строком на 3 місяці арбітражний процес.

Пізніше Арбітражний інститут Торгової палати Стокгольма продовжив термін призупинення арбітражного розгляду між Україною та компанією Vanco Prykerchenska до кінця року.

Vanco International є 100%-ої дочірньої компанією Vanco Energy Company - США.

Vanco Energy володіє тільки 25% Vanco Prykerchenska, іншими власниками виступають: корпорація "Дтек", інвестиційна компанія Integrum Technologies Ltd, а також компанія Shadowlight Investments Ltd російського бізнесмена Євгенія Новицького на паритетних засадах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: