"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

ІСД продала полякам трубний завод

Вівторок, 7 грудня 2010, 14:33

Корпорація ІСД відповідно до раніше укладеної домовленістю продала польській сталевий групі Alchemia SA завод з виробництва труб, що входив до ISD Huta Czestochowa Sp. z o.o.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" віце-президент корпорації ІСД Олександр Пилипенко у вівторок, угода із продажу даного активу відбулася.

"Трубний завод проданий. В даний час Alchemia SA отримує необхідні дозволи антимонопольних органах Євросоюзу відповідно до європейського законодавства", - пояснив співрозмовник агентства, не уточнивши суми угоди.

Alchemia SA звернулася в Антимонопольний комітет Німеччини за дозволом на придбання активу ISD Huta Czestochowa.

Реклама:

У вересні 2010 року польська Alchemia повідомила про укладення з ISD Huta Czestochowa Sp. z oo, підконтрольної ІСД, попередній договір про купівлю заводу з виробництва труб за 40 млн. доларів.

При цьому генеральний директор Alchemia Карина Вщчюбяк-Ханко пояснив, що придбання заводу є частиною стратегії компанії по зміцненню своїх позицій у секторі чорної металургії.

За його словами, вироблені заводом у Ченстохова безшовні труби дозволять розширити продуктовий портфель Alchemia за рахунок труб діаметром від 142 мм до 508 мм, зокрема, для видобутку нафти і газу.

У свою чергу, президент ISD Polska Костянтин Литвинов відзначив, що продаж виробництва труб є черговим кроком у реорганізації групи ISD Polska.

Згідно з попереднім угодою, Alchemia збереже трудові та соціальні гарантії для працівників заводу.

Договір купівлі-продажу компанії передбачалося укласти протягом 45 днів з моменту повідомлення сторін про виконання попередніх умов, але не пізніше, ніж 1 січня 2011 року.

В даний час Alchemia включає виробника безшовних труб Huta Batory, виробник круглого прокату і циліндричних кілець Huta Bankowa, Kuznia Batory і науково-дослідну лабораторію.

ІСД заснована в 1995 році, є інтегрованою холдинговою компанією, що володіє пакетами акцій підприємств гірничо-металургійного комплексу.

До складу корпорації входять Алчевський металургійний комбінат, Дніпровський металургійний комбінат ім. Дзержинського, меткомбінат Dunaferr та ISD - Huta Czestochowa.

У січні 2010 року було оголошено про купівлю 50% +2 акції української корпорації консорціумом інвесторів на чолі з Олександром Катуніним - власник швейцарського трейдера Carbofer, екс-співвласник Evraz, за фінансової підтримки російського Зовнішекономбанку (ВЕБ).

Власниками 49,99% акцій ІСД залишилися акціонери - Сергій Тарута й Олег Мкртчан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: