Дірка Пенсійного фонду становить більше 26 мільярдів

Вівторок, 7 грудня 2010, 09:12

Голова правління Пенсійного фонду Борис Зайчук повідомив, що в 2010 році дефіцит Пенсійного фонду становитиме 26,6 млрд. гривень.

Зі слів Зайчука, незважаючи на зростання на 19% порівняно з 2009 роком доходів Пенсійного фонду, дефіцит цього року становить 26,6 млрд. гривень, повідомляє "ЛІГАБізнесінформ".

Він також підкреслив, що "торік країна втратила майже мільйон робочих місць, знову поширилася виплата "тіньових" зарплат і незаконна неповна виплата зарплати, незмінною залишена спрощена система оподатковування, яка дуже мало дає в солідарний Пенсійний фонд".

"Тому такого самого дефіциту можна чекати і в 2011 році", - підкреслив чиновник і додав, що Пенсійний фонд і далі змушений брати позички.

Реклама:

Він вважає, що бездефіцитна робота Фонду можлива лише за умови оптимізації пенсійних виплат і законодавчих змін пенсійної системи в цілому.

Раніше, прем'єр-міністр Микола Азаров доручив Міністерству фінансів і Пенсійному фонду спільно розробити законопроект про обмеження максимального розміру пенсій.

Також Азаров повідомив, що дефіцит Пенсійного фонду оцінюється в 60 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!