У Бойка не згасає ідея обкласти імпортний бензин митом

Понеділок, 6 грудня 2010, 13:43

Міністерство палива та енергетики України вважає за необхідне для захисту українських нафтопереробних заводів (НПЗ) ввести мито на імпортні світлі нафтопродукти нижче 120 євро за тонну.

Про це повідомив заступник міністра палива та енергетики Ігор Кірюшин, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"120 євро ми обговорювали з фахівцями Мінекономіки. Це максимальне мито, воно не буде введене. Мито буде збалансоване, щоб підтримати можливість конкуренції продукції українських НПЗ з імпортними нафтопродуктами", - сказав він на прес-конференції.

Кірюшин відзначив, що раніше озвучена в ряді ЗМІ мито на рівні 120 євро за тонну тільки вивчалися.

"120 євро за тонну - це не прораховане на сьогодні мито, це мито було запитане", - сказав заступник міністра.

Реклама:

За його словами, величина мита буде визначена на рівні уряду.

Крім цього, він зазначив, що в даний час прибутковість світової нафтопереробки близька до нуля, а вся маржа - на роздрібному ринку нафтопродуктів.

Як повідомлялося, 23 листопада відбулося засідання експертно-аналітичної групи з питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів.

Згідно із заявою галузевої асоціації "Об'єднання операторів ринку нафтопродуктів України", на засіданні була озвучена можливість введення в країні мит на імпортні світлі нафтопродукти в розмірі 120 євро за тонну.

Пізніше великі мережі АЗС, які в основному імпортують нафтопродукти, негативно висловилися про можливість введення мита.

Крім того, група розглянула питання готовності виробників і споживачів нафтопродуктів до повного переходу на нові ДСТУ з 1 січня 2011 року, відповідні європейським стандартам якості Євро-4 і Євро-5, а також обмеження торговельних надбавок і дотримання узгодженого цінового коридору на нафтовому ринку для збереження його стабільності.

Як повідомлялося, Міністерство закордонних справ Литви звернулося до профільних інститути ЄС з проханням втрутитися в ситуацію щодо введення Україною мит на імпорт нафтопродуктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!